Kurser

Studio Anna H ligger på  hörnet Utåkersgatan 4/Björcksgatan 47 i Kålltorp Göteborg.
En stor luftig, fräsch och fullutrustad Studio, 10 drejskivor och gott om plats att skapa för hand. Flera rejäla rum för verkstad, glasering, ugnar och kök.
Det finns gratis parkeringsplatser på gatorna runt omkring Studion, en betalparkering på Torpagatan vid återvinningsstationen.
Buss 17 hållplats Qvidingsgatan, samt spårvagn 3 & 5 hållplats Solrosgatan.


Det går numera att använda friskvårdsbidraget till keramikkurser genom att registrera kvittot på kursavgiften hos din arbetsgivare.
Nu finns höstens alla kurser bokningsbara på Boka Direkt, på Utåkersgatan 4 och på vår nya Studio på Nordenskiöldsgatan 20.

Just nu: 1 ledig plats på dreja-prova-på 2-3 juni.
                   2 lediga platser på helgkurs "lär dig dreja" 10-11 juni.WORKSHOPS:
Keramikworkshop fortsättning  kl 18-21, kostnad 450:-/tillfälle, bokas på Boka direkt.
Tisdagar på Utåkersgatan 4.
Torsdagar på Nordenskiöldsgatan 20.
Keramikworkshop för alla som redan arbetat med lera på olika sätt, hjärtligt välkomna att dreja, kavla, skulptera, glasera och skapa fritt i vår fullutrustade keramikstudio, vi är 2 lärare vid dessa tillfällen.

Du behöver boka in minst 2 tillfällen för att ha tid att slutföra dina alster.
OBS! vid dessa tillfällen är det inte garanterat att alla har möjlighet att dreja hela tiden utan deltagarna får turas om. Det finns 10 drejskivor och ca 15 deltagare.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.

Dreja-prova-på 3 tillfällen,  kostnad 1750:-, bokas på Boka direkt.

Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering.
Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en  vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.
3 tillfällen:
Tillfälle 1: drejning, fredag kl 17.00-20.00.
Tillfälle 2: beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00, ca 1,5 h, vi bestämmer gemensamt en passande dag.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 0,5-1 kg/person.

Helgkurs - lär dig dreja, 3 tillfällen, kostnad 3500:-, bokas på Boka direkt
Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.
En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår frukost, vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas, det brukar bli ca 1-3 kg/person.

Helgkurs fortsättning, 3 tillfällen, kostnad 3500:-, bokas på Boka direkt.

Välkommen på fortsättningsworkshop, för dig som redan kan dreja och vill utveckla dina kunskaper.
En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut olika tekniker och har flera demonstrationer under helgen, tex burk med lock, bakform, vas och större former.
Det finns förkläden och all erforderlig utrustning på plats, vegetarisk lunch och fika serveras under dagen, hör av dig om du har någon matallergi.
Vi kommer att dreja och beskicka våra alster under helgen, tillsammans bokar vi in en vardagskväll ca två veckor senare kl 18-20 då ni kommer och glaserar. Ytterligare 2 veckor senare kan ni sedan hämta era färdiga alster, materialkostnad 130:-/kg färdigt gods (det brukar bli 1-3kg/person)
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår frukost, vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 1-3 kg/person.

Helgkurs Lär dig dreja stort med Marc Dagorn, kostnad 3500:-, bokas på Boka direkt.
Lär dig dreja stort med vår duktiga gästlärare Marc Dagorn, keramiker och pedagog. Denna workshop riktar sig till dig som  vill försöka dreja större saker. Med enkla kombinationer och knep i drejning lär Marc ut hur du åstadkommer större dimensioner. Tex en vacker vas på 25-30 cm i höjd, en skål eller ett fat på 30 cm i diameter. Alla är hjärtligt välkomna.
Se Marcs arbete på instagram: samva_samsuffit
En hel helg att träna på att dreja stort med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite man vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna. Lördagen ägnar vi åt drejning, söndagen främst beskickning och färdigställande av keramikföremålen. 
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00-20.00.
I priset ingår frukost, vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.


Privatlektion i drejning. 2 h privatundervisning och handledning i drejning, från den nivå du befinner dig på. I priset ingår material  och all erforderlig utrustning, färdigställande, bränning och glasering av dina drejade alster.
 3000:- för 1-2 personer. Intresseanmälan genom formulär nedan.

Vi hyr ut plats i Studion, då har du fri tillgång till Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Från september kommer det även att finnas platser att hyra i vår nya Studio på Nordenskiöldsgatan 20 i Linné, hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Om det är fullbokat på önskad workshop går det bra att ställa sig på kö för eventuell avbokning och om du har frågor maila gärna  genom formuläret längst ner på sidan.

Ingen inlämning och bränning av keramik i Studion, vi hinner endast med det som tillverkas av medlemmar och kursdeltagare. Det går fortfarande att köpa lera för 30:-/kg.

Varma hälsningar Anna

Kontakta oss: