Anna Hansen


Välkommen till mina härliga Studios i Kålltorp och Linné. Här drejar, bygger och skulpterar jag efter idéer som poppar upp i medvetandet, gör beställningar och har det bra. 

Varmt välkomna ni som också vill hålla på med keramik, se mer på sidan med kurser.
 


Våra Studios


Miljön är mycket viktig i en keramikstudio, både klimatmässigt och socialt.

Vi har flera luftrenare i verkstaden för att hålla luften ren. Gröna växter håller koll på luften genom gröna friska blad, damm på bladen är en varningssignal.

Det finns ler- och glasyravskiljare i alla avlopp för att samla upp lera och giftigt avfall, samt stora spänner för grovdisk av lera och glasyr.

Alla Studios har separat glaseringsrum med andningsskydd och plasthandskar, är välutrustade med många glasyrer, engober, decopotterycolour, kritor mm

Vi har lerkvarnar med vakuumsug för att kunna återvinna allt lerspill, detta ger en väldigt bra drej-lera särskilt för nybörjare då den är lite mjukare. Genom att använda lerkvarn minskar vi kraftigt svinnet av lera samt sparar många arbetstimmar på återvinning av lera. Deltagarna betalar endast för färdigt material då de hämtar hem sina alster, alltså ingen lerkostnad  vid uppstart.

Vi strävar efter låga trösklar och en tillåtande miljö  för alla att skapa fritt efter egen förmåga och lust. Var sak på sin plats i våra välutrustade Studios, och vi hjälps alla åt att hålla Studion städad för en ren, ljus, luftig och kreativ miljö.

Som medlem har du stor frihet att komma och gå som du vill, skapa efter dina önskemål. Många får plats i Studion vilket medför stor variation, kreativitet och inspiration i skapandet och att utvecklas i det.

Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra våra Studios så att vi alla trivs och umgås i en sund miljö.