Välkommen till studion i Almedal

Studio Almedal ligger på Mölndalsvägen 15, precis vid lilla ingången till Liseberg. 120 m2 + källare. Stort arbetsrum med stora fönster åt två sidor, kök och glaseringsrum. Anmäl dig till vårens alla olika  kurser i Almedal via Boka Direkt (se mer info nedan). Är du intresserad av en hyrplats vänligen kontakta Anna.

I Studio Almedal finns även möjlighet att köpa lera. Läs mer här!Har du färdig keramik att hämta?

Välkommen valfri onsdag kl 17.30-20.00 (tidigast 2 veckor efter att du glaserat)

Keramikworkshop för alla

Tisdagar Kl 18-21, 13, 20, 27 augusti, 3 september.Kostnad 2000:-, 4 tillfällen (12 h), bokas på Boka Direkt. 

För både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt i vår fullutrustade Studio. 
Du lär dig dig olika tekniker såsom dreja, skulptering, ringling och kavling, vi har demonstrationer av olika tekniker under workshoparna. 3 tillfällen att skapa, fjärde och sista tillfället glaserar vi gemensamt. All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet. 


Tilkommer 150:-/kg färdig keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas ca 2 veckor senare.


Keramikworkshop för alla fortsättning

Tisdagar kl. 18-21 (3h), 1 oktober-17 december.Kostnad 500:-/tillfälle, bokas på Boka Direkt. 

Dessa workshops är för er som redan arbetat med keramik, har viss vana och kunskap om hela processen från lerklump till färdigt gods, vilket också kräver att du bokar minst 2-3 tillfällen för att kunna färdigställa dina alster.

Hjärtligt välkommenatt dreja, kavla, skulptera, glasera och skapa fritt i vår fullutrustade keramikstudio.

OBS, vid dessa tillfällen är det inte garanterat att alla har möjlighet att dreja hela tiden utan deltagarna får turas om. Det finns 10 drejskivor och ca 16 deltagare. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.
Tillkommer 150:-/kg  som betalas då den färdiga keramiken  hämtas.

Vid uteblivet deltagande eller avbokning senare än dagen innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften på 500:-Dreja med Isac

Dreja över en helg med Isac. Lördag-söndag (6h),  kl 10-13. 12-13 oktober. Kostnad 2000:-. Bokas på Boka Direkt. 

Denna kurs passar dig oavsett tidigare erfarenheter. Kursen kommer inledas med en introduktion hur leran bör förberedas och centreras på drejskivan. Därefter hur du skapar så goda förutsättningar som möjligt för ett lyckat resultat på drejskivan. Du drejar både lördag och söndag, sparar inga alster utan tränar på drejning hela helgen. I priset ingår fika all erforderlig utrustning och lera. 

Isac har har varit en stor del av produktionen på familjeföretaget Alséns på Öland och har god erfarenhet inom drejning. Han har haft kurser i 3 år. 

Vid avbokning senare än 10 dagar innan kurstillfället eller uteblivet deltagande debiteras 1000:-

Drejkurs med Isac

Måndagar kl 18-21.  2, 9, 26, 23, 30 september, 7 oktober (18 h). Kostnad 3500:-. Bokas på Boka Direkt. 

Kursen passar både dig som helt är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Undervisningen sker i form av individuell handledning och du har goda möjligheter att utvecklas.

Vi kommer att gå igenom grunderna inom drejning, beskickning och glasering. Varje kurstillfälle inleds med en introduktion om tillfällets fokus.

Upplägg (varje tillfälle är 3h). Vi sparar endast alster gång 1&2.
1. Förevisning av centrering o drejning av cylinder.
2. Förevisning av beskickning och dreja öppna former och skålar.
3. Drejning av slutna former och vaser
4. Valfria former
5. Glasering och drejning av valfria former
6. Ugnstömning och åter drejning av valfria former.


Fika och all erforderlig utrustning ingår. Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det  brukar bli ca 2-4 kg/person. Vid avbokning senare än 10 dagar innan kurstillfället eller uteblivet deltagande debiteras 1000:-.

Intensivkurs, en hel vecka med Isac

5-11 augusti (35 h). Kostnad 8000:-. Bokas på Boka Direkt. 

En intensiv vecka full av drejning, där vi under under veckan går igenom hur leran bör förberedas och användas för bästa resultat. Varje dag inleds med en introduktion av kursledare. Därefter börjar den praktiska delen där du kommer att öva de grunder och tekniker som gåtts igenom under vägledning av Isac.

Måndag kl. 10-16: Introduktion och förberedelser för drejning. Går igenom grunderna för att lyckas med centreringen. Därefter är de fokus på att dreja en cylinder. 

Tisdag kl. 10-16: Öppna former och skålar
Onsdag kl. 10-16: Stängda och slutna former
Torsdag kl. 10-16: Valfria former
Fredag kl. 10-16: Glasering och fortsatt drejning av valfria former
Lördag kl. 10-13: Valfria former
Söndag kl. 10-12: Ugnstömning!!

Fika och all erforderlig utrustning ingår. Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det  brukar bli 2-4 kg/person. Vid avbokning senare än 10 dagar innan kurstillfället eller uteblivet deltagande debiteras 1000:-

Keramik för ungdomar 13-16 år

Torsdagar kl 17.30-19.30. 3, 10, 17, 24 oktober (10h). Kurskostnad 1750 kr (betalas vid kursstart). Bokas på Boka Direkt. 

Välkommen på keramikworkshop, vi övar på att dreja, tumma, ringla och skulptera samt glasera. Vi arbetar med lera vid tre tillfällen och glaserar våra alster vid sista tillfället.
Därefter bränns föremålen en andra gång,  du kan hämta dina färdiga alster ca 2 veckor senare.

Materialkostnad 150:-/kg färdig keramik tillkommer och betalas när den färdiga keramiken vägs och hämtas, det brukar bli 1,5-2 kg.

WORKSHOP: Keramik dagtid med Lotta

Fredagar kl 9-13. 1, 8, 15, 22, 29 november. Kostnad 3500:-, 5 tillfällen, bokas på  Boka Direkt.

För både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt med hjälp av vår duktiga lärare Charlotta Edelswärd. Instagram: charlottaedelsward_ceramics
All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Medtag egen lunch, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
Charlotta lär dig olika tekniker såsom
dreja, skulptera, ringla och kavla,  hon hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas ca 2 veckor senare.
Dreja-prova-på

3 tillfällen, kostnad 1900 kr. Bokas på BokaDirekt. 

Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna. 14-15 juni, 28-29 juni, 16-17 aug, 6-7 sept, 27-28 sept, 18-19 okt, 8-9 nov, 29-30 nov, 6-7 dec.
Tillfälle 1: Drejning, fredag kl 17.00-20.00. 
Tillfälle 2: Beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30 
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00 - 20.00, vi bestämmer gemensamt en passande dag. 

Fika och all erforderlig utrustning ingår. Tillkommer med 150:-/kg färdigt keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli ca 0,5-1 kg/person.


Boka workshop för möhippa, företagsevent eller kompisgäng

Vi har alltid väldigt trevligt vid dessa tillfällen. Vi håller inledningsvis en demonstration i hur man drejar och sedan får ni dreja så mycket ni vill med så mycket eller lite hjälp ni vill, varav varje person sparar 2 alster.

Då det är endast ett tillfälle som ni drejar, gör vi följande för att färdigställa era drejade alster åt er:
  • Beskickar (trimmar undersidan och nertill på godset)
  • Skröjar (bränner)
  • Glaserar efter era önskemål.
  • Glasyrbränner, därefter är ni välkomna att hämta era färdiga keramikalster! Hela processen tar ca 2 veckor.
Om ni är fler än 10 personer ( vi har 10 drejskivor) visar vi även hur man kan kavla en mugg och tumma mm vid arbetsbordet, då kan ni turas om att dreja eller välja vad ni vill göra.

All erforderlig utrustning och förkläden finns på plats, allt material ingår. Om det låter intressant hör av dig genom formuläret nedan så bokar vi in en tid.

Kostnad (med 2,5 h workshop):
5000:-, 3-6 personer
6000:- för 7-9 personer
Därefter 650:-/person. Faktura mailas till bokaren efter workshoppen.

OBS! Vid avbokning senare än 1 vecka innan workshoppen utgår en avgift på 1000:-Välkommen till stället där du hittar allt kopplat tll hantverk och pyssel. Här hittar du accessoarer och material med hög kvalitet. Vi delar din passion för hantverk och pyssel och finns här för att hjälpa dig med dina förfrågningar.

Privatlektion i drejning

2 h privatundervisning och handledning i drejning, från den nivå du befinner dig på. I priset ingår material och all erforderlig utrustning, färdigställande, bränning och glasering efter önskemål av dina drejade alster.
3000:- för 1-2 personer. Presentkort finns. Intresseanmälan genom formulär nedan.

Bli medlem i någon av våra Studios

Vi hyr ut platser i våra Studios, då har du fri tillgång till vald Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Kontakta oss: