Välkommen till studion i Almedal - öppnar 2024!

Studio Almedal ligger på Mölndalsvägen 15, precis vid lilla ingången till Liseberg. 120 m2 + källare. Stort arbetsrum med stora fönster åt två sidor, pentry och glaseringsrum. Öppnar i februari 2024. Du kan redan nu anmäla dig till vårens kurser i Almedal via Boka Direkt (se mer info nedan). Är du intresserad av en hyrplats vänligen kontakta Anna


Keramikworkshop för alla

5 onsdagar i rad kl 18-21, med 16 platser för både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt i vår fullutrustade Studio. Bokas via Boka Direkt. 

Du lär dig dig olika tekniker såsom dreja, skulptering, ringling och kavling, vi har demonstrationer av olika tekniker under workshoparna. All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet. Pris 3 700:- + 130:-/kg färdig keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och tas hem.

Helgkurs "Lär dig dreja"

3 tillfällen, 15 h. Bokas via Boka Direkt. Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna. En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite man vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna. 

Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00, ca 2h. 

I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats. Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 1-3 kg/person. Avbokning senast 1 vecka innan kurstillfället. Uteblivet ej avbokat deltagande debiteras 1000:-

Helgkurs kavla, ringla och skulptera, Almedal

3 tillfällen, 15 h, kostnad 3700:-, bokas på BokaDirekt
Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.

En hel helg att att skapa i lera med härligt umgänge och god mat. Här kan du kavla, ringla, tumma, skulptera, prova olika dekortekniker mm. Vi visar hur, både praktiskt och teoretiskt, så att du kan skapa det du vill.

Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00, ca 2h.

I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 1-3 kg/person.

Dreja-prova-på

3 tillfällen, 7,5 h. Bokas via BokaDirekt. Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna. 
3 tillfällen
Tillfälle 1: Drejning, fredag kl 17.00-20.00. 
Tillfälle 2: Beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30 
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00 - 20.00, vi bestämmer gemensamt en passande dag. 

Fika och all erforderlig utrustning ingår. Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 0,5-1 kg/person.
Nyhet! Skulptering & patinering med Lotta

Skulptering: 8 mars kl 16-20 och 9 mars kl 10-15. Patinering: 6 april kl 10-15. Bokas via BokaDirekt.

10 platser för både nybörjare och erfarna entusiaster att skulptera och patinera med hjälp av vår duktiga keramiker Charlotta Edelswärd. (Instagram: charlottaedelsward_ceramics)

All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.

Charlotta lär ut olika skulpturtekniker och har flera demonstrationer under workshoparna.

Tänk gärna ut en eller flera motiv och ta med skisser om möjligt.

De färdiga skulpturerna får sedan torka långsamt för att sedan brännas.

Patinering innebär att man ger ytan ett skydd,  färg och uttryck. Vi arbetar med laserande färger lager på lager för att få en levande yta. Bland annat såpa och pigment, möbelvax, skokräm, linolja, flytande tvål mm

 En spännande kurs med oväntat vackert resultat.  

 Efter patineringen är skulpturerna färdiga att tas med hem.

Kostnad 3200:- + 130:-/kg keramik.

Avbokning senast 1 vecka innan kurstillfället. Uteblivet ej avbokat deltagande debiteras 1000:-

Bli medlem i någon av våra Studios

Vi hyr ut platser i våra Studios, då har du fri tillgång till vald Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Kontakta oss: