Välkommen till studion i Kålltorp


Studio Kålltorp ligger på Utåkersgatan 4, beläget på hörnet mot Björcksgatan med stora fönster mot båda gatorna. 138 m2 + stor källare. Här finns 10 drejskivor, stort arbetsbord, 2 stora ugnar, stort arbetsrum, ugnsrum, glaseringsrum, kök och toalett. Kursutbudet i Kålltorp hittar du här nedan (bokas via BokaDirekt). Här finns även möjlighet att hyra plats, kontakta Anna via formuläret nedan.Har du färdig keramik att hämta?

Välkommen valfri tisdag kl 17.30-21.00 (tidigast 2 veckor efter att du glaserat)

Keramikworkshop fortsättning

Kostnad 500:-/tillfälle, bokas på Boka direkt
Tisdagar, 9 januari- 25 juni.
Dessa workshops är för er som redan arbetat med keramik, har viss vana och kunskap om hela processen från lerklump till färdigt gods, vilket också kräver att du bokar minst 2-3 tillfällen för att kunna färdigställa dina alster. Dessa tillfällen är inte för nybörjare.
Hjärtligt välkomna att dreja, kavla, skulptera, glasera och skapa fritt i vår fullutrustade keramikstudio, vi är 2 lärare vid dessa tillfällen.
OBS! vid dessa tillfällen är det inte garanterat att alla har möjlighet att dreja hela tiden utan deltagarna får turas om. Det finns 10 drejskivor och ca 15 deltagare.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.

WORKSHOP: Keramik dagtid med Lotta

Kostnad 3700:-, 5 tillfällen, bokas på Boka direkt
Kl 9-13 onsdagar, 18, 25 januari, 1, 8,15 februari,  
10 platser
för både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt med hjälp av vår duktiga lärare Charlotta Edelswärd. Instagram: charlottaedelsward_ceramics
All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Medtag egen lunch, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
Charlotta lär dig olika tekniker såsom dreja, skulptering, ringling och kavling, och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.

Dreja-prova-på 3 tillfällen

Kostnad 1900:-, 3 tillfällen,bokas på Boka direkt
Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering.
Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.

3 tillfällen:
Tillfälle 1: drejning, fredag kl 17.00-20.00.
Tillfälle 2: beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00, ca 1,5 h, vi bestämmer gemensamt en passande dag.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.
Tillkommer med 130:-/kg färdigt keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 0,5-1 kg/person.Helgkurs - lär dig dreja

Kostnad 3700:-, 3 tillfällen, bokas på BokaDirekt
24-25 februari, 15-16 juni  samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.
Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.
En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas, det brukar bli ca 1-3 kg/person.


Helgkurs fortsättning

Kostnad 3700:-, 3 tillfällen,  bokas på BokaDirekt
6-7 april samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.
Välkommen på fortsättningsworkshop, för dig som redan kan dreja och vill utveckla dina kunskaper.
En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut olika tekniker och har flera demonstrationer under helgen, tex burk med lock, bakform, vas och större former.
Det finns förkläden och all erforderlig utrustning på plats, vegetarisk lunch och fika serveras under dagen, hör av dig om du har någon matallergi.
Vi kommer att dreja och beskicka våra alster under helgen, tillsammans bokar vi in en vardagskväll ca två veckor senare kl 18-20 då ni kommer och glaserar. Ytterligare 2 veckor senare kan ni sedan hämta era färdiga alster, materialkostnad 130:-/kg färdigt gods (det brukar bli 1-3kg/person)
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 1-3 kg/person.

Helgkurs kavla, ringla och skulptera, Kålltorp

Kostnad 3700:-, 3 träffar, bokas på BokaDirekt
25-26 maj samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.
Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.

En hel helg att att skapa i lera med härligt umgänge och god mat. Här kan du kavla, ringla, tumma, skulptera, prova olika dekortekniker mm. Vi visar hur, både praktiskt och teoretiskt, så att du kan skapa det du vill.

Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00, ca 2h.

I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 1-3 kg/person.


Skapa och dekormåla med Elin

Kostnad 2600:-  4 tillfällen, bokas på BokaDirekt
Kl 18-21, onsdagar 10, 17,24 april, 8 maj.
10 platser för både nybörjare och erfarna att lära sig dekortekniker med skickliga Elin Grass (
https://www.instagram.com/elin.ceramics/)
Elin visar färdiga exempel på föremål där hon använt de olika teknikerna.
Det går bra att dreja eller skapa för hand vid arbetsbordet, för de som inte drejat tidigare så rekommenderas det sistnämnda för att hinna prova på så många tekniker som möjligt och få ut det mesta av kursen.
Första och andra tillfället: skapa föremål i lera, kl 18-21. Vi går igenom teknikerna målning, karvning sgrafitto och agateware med materialen engobe, decopotterycolourfärger och underglasyrkritor.
Tredje tillfället: Dekormåla dina föremål med engobe, Decopotterycolourfärger och/eller underglasyrkritor, kl 18-21.
Fjärde tillfället: Glasera dina färdiga alster. Därefter bränner vi dem och du kan hämta upp dem ca 2 veckor senare, ca kl 18-20.

All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet. Elin hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Tillkommer  130:-/kg färdig keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 1-3 kg/person.

Boka workshop för möhippa, företagsevent eller kompisgäng

Vi har alltid väldigt trevligt vid dessa tillfällen. Vi håller inledningsvis en demonstration i hur man drejar och sedan får ni dreja så mycket ni vill med så mycket eller lite hjälp ni vill, varav varje person sparar 2 alster.

Då det är endast ett tillfälle som ni drejar, gör vi följande för att färdigställa era drejade alster åt er:
  • Beskickar (trimmar undersidan och nertill på godset)
  • Skröjar (bränner)
  • Glaserar efter era önskemål.
  • Glasyrbränner, därefter är ni välkomna att hämta era färdiga keramikalster! Hela processen tar ca 2 veckor.
Om ni är fler än 10 personer ( vi har 10 drejskivor) visar vi även hur man kan kavla en mugg och tumma mm vid arbetsbordet, då kan ni turas om att dreja eller välja vad ni vill göra.

All erforderlig utrustning och förkläden finns på plats, allt material ingår. Om det låter intressant hör av dig genom formuläret nedan så bokar vi in en tid.

Kostnad: med 2,5 h workshop: 5000:- 3-6 personer, 6000:- för 7-9 personer, därefter 650:-/person. Faktura mailas till bokaren efter workshoppen.
OBS! Vid avbokning senare än 1 vecka innan workshoppen utgår en avgift på 1000:-

Privatlektion i drejning

2 h privatundervisning och handledning i drejning, från den nivå du befinner dig på. I priset ingår material och all erforderlig utrustning, färdigställande, bränning och glasering efter önskemål av dina drejade alster.
3000:- för 1-2 personer. Presentkort finns. Intresseanmälan genom formulär nedan.

Bli medlem i någon av våra Studios

Vi hyr ut platser i våra Studios, då har du fri tillgång till vald Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Om det är fullbokat på önskad workshop går det bra att ställa sig på kö för eventuell avbokning och om du har frågor maila gärna genom formuläret längst ner på sidan.
Ingen inlämning och bränning av keramik i Studion, vi hinner endast med det som tillverkas av medlemmar och kursdeltagare. Det går fortfarande att köpa lera för 30:-/kg.

Varma hälsningar Anna

Kontakta oss: