Välkommen till studion i Linné


Studio Linné ligger på Nordenskiöldsgatan 20 i gatuplan med ett stort vackert fönster mot gatan och nästan 5 meters takhöjd där arbetsrummet är beläget. Mot innergården ligger ett stort härligt glaseringsrum med vackra fönster. Det finns också ett ugnsrum samt pentry och toalett. 125 kvadratmeter + källare. 10 drejskivor och 2 stora ugnar. Vårt kursutbud i Linné hittar du nedan (boka via BokaDirekt). Det finns även platser för uthyrning (kontakta Anna via formuläret nedan).


Nyhet! Sommarkurs

6 hela dagar kl 9-15, 24-29 juli samt glasering 6 juli kl 9-13. Kostnad 8750:- Boka via BokaDirekt.

12 platser för både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt i vår fullutrustade Studio. Du tränar på olika tekniker såsom dreja, skulptera, ringla och kavla, vi har demonstrationer av de olika tekniker under workshoparna. Vi kommer att ha gästlärare i skulptering, dekorerings- och glaseringstekniker. 

All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi bjuder på vegetarisk lunch och fika. Pris 8750:- + 130:-/kg färdig keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och tas hem.


Keramikworkshop fortsättning

Kostnad 500:-/tillfälle, bokas på Boka direkt.
Torsdagar kl 18-21,  11 januari-20 juni. Dessa workshops är för er som redan arbetat med keramik, har viss vana och kunskap om hela processen från lerklump till färdigt gods, vilket också kräver att du bokar minst 2-3 tillfällen för att kunna färdigställa dina alster. Dessa tillfällen är inte för nybörjare.
Hjärtligt välkomna att dreja, kavla, skulptera, glasera och skapa fritt i vår fullutrustade keramikstudio, vi är 2 lärare vid dessa tillfällen.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.


Skapa och dekormåla med Elin

Kostnad 2600:-, 4 tillfällen. Boka på BokaDirekt.
Kl 18-21, tisdagar 6, 13, 20, 27 februari.
10 platser för både nybörjare och erfarna att lära sig dekortekniker med skickliga Elin Grass. Instagram: elin.ceramics 
Elin visar färdiga exempel på föremål där hon använt de olika teknikerna.
Det går bra att dreja eller skapa för hand vid arbetsbordet, för de som inte drejat tidigare så rekommenderas det sistnämnda för att hinna prova på så många tekniker som möjligt och få ut det mesta av kursen.
Första och andra tillfället: skapa föremål i lera, kl 18-21. Vi går igenom teknikerna målning, karvning sgrafitto och agateware med materialen engobe, decopotterycolourfärger och underglasyrkritor.
Tredje tillfället: Dekormåla dina föremål med engobe, Decopotterycolourfärger och/eller underglasyrkritor, kl 18-21.
Fjärde tillfället: Glasera dina färdiga alster, ca kl 18-20.
All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
Elin hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.WORKSHOP: Keramik dagtid med Lotta

Kostnad 3700:-, 5 tillfällen, bokas på  Boka direkt Kl 9-13, onsdagar 21, 28 februari, 6, 13, 20 mars. 
10 platser för både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt med hjälp av vår duktiga lärare Charlotta Edelswärd. Instagram: charlottaedelsward_ceramics
All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Medtag egen lunch, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
Charlotta lär dig olika tekniker såsom dreja, skulptera, ringla och kavla,  hon hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.


Dreja-prova-på 3 tillfällen

Kostnad 1900:-, bokas på Boka direkt.
Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering.
Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.

3 tillfällen:
Tillfälle 1: drejning, fredag kl 17.00-20.00.
Tillfälle 2: beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30 (vid några tillfällen 9-11.30)
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00, ca 1,5 h, vi bestämmer gemensamt en passande dag.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 130:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 0,5-1 kg/person.


Helgkurs - lär dig dreja

Kostnad 3700:-, 3 tillfällen,  bokas på Boka direkt
27-28 januari samt en vardagskväll ca 2 veckor senare.
Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.

En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas, det brukar bli ca 1-3 kg/person.


Helgkurs fortsättning

Kostnad 3700:-, bokas på Boka direkt
24-25 februari samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.Välkommen på fortsättningsworkshop, för dig som redan kan dreja och vill utveckla dina kunskaper.
En hel helg att träna på att dreja med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut olika tekniker och har flera demonstrationer under helgen, tex burk med lock, bakform, vas och större former.
Det finns förkläden och all erforderlig utrustning på plats, vegetarisk lunch och fika serveras under dagen, hör av dig om du har någon matallergi.
Vi kommer att dreja och beskicka våra alster under helgen, tillsammans bokar vi in en vardagskväll ca två veckor senare kl 18-20 då ni kommer och glaserar. Ytterligare 2 veckor senare kan ni sedan hämta era färdiga alster, materialkostnad 130:-/kg färdigt gods (det brukar bli 1-3kg/person)
Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare kl 18-20.
I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas. Det brukar bli 1-3 kg/person.
Helgkurs kavla, ringla och skulptera, Linné

Kostnad 3700:-, 3 tillfällen, bokas på BokaDirekt
21-22 april samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.

Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.

En hel helg att att skapa i lera med härligt umgänge och god mat. Här kan du kavla, ringla, tumma, skulptera, prova olika dekortekniker mm. Vi visar hur, både praktiskt och teoretiskt, så att du kan skapa det du vill.

Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00, ca 2h.

I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 1-3 kg/person.

Helgkurs "Lär dig dreja stort" med Marc Dagorn

23-24 mars, lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00-20.00. Lär dig dreja stort med vår duktiga gästlärare Marc Dagorn, keramiker och pedagog. Denna workshop vänder sig till dig som vill försöka dreja större saker. Bokas via BokaDirekt. Kostnad 3700:-

Med enkla kombinationer och knep i drejning lär Marc ut hur du åstadkommer större dimensioner. Tex en vacker vas på 25-30 cm i höjd, en skål eller ett fat på 30 cm i diameter. Alla är hjärtligt välkomna. Se Marcs arbete på instagram: samva_samsuffit. En hel helg att träna på att dreja stort med härligt umgänge och god mat. Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite man vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna. 

Lördagen ägnar vi åt drejning, söndagen främst beskickning och färdigställande av keramikföremålen. I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats. Tillkommer 130:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare. Avbokning senast 1 vecka innan kurstillfället. Uteblivet ej avbokat deltagande debiteras 1000:-


Privatlektion i drejning

2 h privatundervisning och handledning i drejning, från den nivå du befinner dig på. I priset ingår material och all erforderlig utrustning, färdigställande, bränning och glasering efter önskemål av dina drejade alster.
3000:- för 1-2 personer. Presentkort finns. Intresseanmälan genom formulär nedan.

Bli medlem i någon av våra Studios

Vi hyr ut platser i våra Studios, då har du fri tillgång till vald Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Om det är fullbokat på önskad workshop går det bra att ställa sig på kö för eventuell avbokning och om du har frågor maila gärna genom formuläret längst ner på sidan.
Ingen inlämning och bränning av keramik i Studion, vi hinner endast med det som tillverkas av medlemmar och kursdeltagare. Det går fortfarande att köpa lera för 30:-/kg.

Varma hälsningar Anna

Kontakta oss: