Välkommen till studion i Linné


Studio Linné ligger på Nordenskiöldsgatan 20 i gatuplan med ett stort vackert fönster mot gatan och nästan 5 meters takhöjd där arbetsrummet är beläget. Mot innergården ligger ett stort härligt glaseringsrum med vackra fönster. Det finns också ett ugnsrum samt pentry och toalett. 125 kvadratmeter + källare. 10 drejskivor och 2 stora ugnar. Vårt kursutbud i Linné hittar du nedan (boka via BokaDirekt). Det finns även platser för uthyrning (kontakta Anna via formuläret nedan).


Har du färdig keramik att hämta?

Välkommen valfri torsdag kl 17.30-21.00 (tidigast 2 veckor efter att du glaserat)

Nyhet! Sommarkurs

6 hela dagar kl 9-15, 24-29 juli samt glasering c 4h,  Kostnad 7500:-  (34 h) Boka via BokaDirekt.

För både nybörjare och erfarna att dreja, kavla, skulptera, ringla, tumma, prova olika dekormetoder  och skapa fritt i vår fullutrustade Studio. Vi har fler  demonstrationer och genomgångar  av de olika tekniker under weckan  Vi kommer att ha gästlärare i skulptering, dekorerings- och glaseringstekniker. Glaseringstillfället kommer vi gemensamt överens om en passande tid.

All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi bjuder på vegetarisk lunch och fika. Pris 7500:- + 130:-/kg färdig keramik som betalas då den färdiga keramiken vägs och tas hem ca 2 veckor efter glasering.
Keramikworkshop för alla

Kostnad 2000 kr, bokas på Boka direkt. 
Torsdagar, kl 18-21, fyra tillfällen;  22, 29 augusti, 5 och 12 september (12 h)

Välkomna både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt i vår fullutrustade Studio.
Du lär dig dig olika tekniker som dreja, skulptera, ringla, kavla och olika dekoreringsmetoder. Vi har flera demonstrationer av de olika teknikerna under workshoparna. Tre tillfällen att skapa, fjärde och sista tillfället glaserar vi gemensamt. Två veckor senare kan du hämta din färdiga keramik.

All utrustning, förkläden mm finns i Studion, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
150:-/kg färdig keramik tillkommer och betalas då den färdiga keramiken vägs och tas hem.

Vid avbokning senare än 10 dagar innan kurstillfället eller uteblivet deltagande debiteras 1000:-


Keramikworkshop fortsättning

Kostnad 500:-/tillfälle, bokas på Boka direkt.
Torsdagar kl 18-21, 11 januari-30 maj, 19 september-19 december. 

Dessa workshops är för er som redan arbetat med keramik, har viss vana och kunskap om hela processen från lerklump till färdigt gods, vilket också kräver att du bokar minst 2-3 tillfällen för att kunna färdigställa dina alster. Dessa tillfällen är inte för nybörjare.
Hjärtligt välkomna att dreja, kavla, skulptera, glasera och skapa fritt i vår fullutrustade keramikstudio, vi är 2 lärare vid dessa tillfällen.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.


Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.
Skapa i lera med Elin

Kostnad 2250:-, 4 tillfällen, kl 18-21, onsdagar, 9, 16, 23, 30 oktober (11 h). Boka på BokaDirekt.

För både nybörjare och erfarna att lära sig olika arbetssätt, dekortekniker och glasering, dreja eller skapa för hand.

Första, andra och tredje tillfället: skapa föremål i lera och dekorera.
Fjärde tillfället: Glasera dina färdiga alster. Därefter bränner vi dem och du kan hämta upp dem ca 2 veckor senare, ca kl 18-20.

All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet. Elin hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna. Du kan läsa mer om Elin här. 

150:-/kg färdig keramik tillkommer. Vid avbokning senare än 10 dagar innan kurstillfället eller uteblivet deltagande debiteras 1000:-.

WORKSHOP: Keramik dagtid med Lotta

Kostnad 3500:-, 5 tillfällen, bokas på  Boka direkt Onsdagar Kl 9-13, 4, 11, 18, 25 september, 2 oktober.
För både nybörjare och erfarna att dreja och skapa fritt med hjälp av vår duktiga lärare Charlotta Edelswärd. Instagram: charlottaedelsward_ceramics
All utrustning, förkläden mm finns i Studion. Medtag egen lunch, vi fixar fika, en trevlig paus i skapandet.
Charlotta lär dig olika tekniker såsom dreja, skulptera, ringla och kavla,  hon hjälper till så mycket eller lite var och en vill, hon har också flera demonstrationer under workshoparna.
Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare.


Dreja-prova-på 3 tillfällen

Kostnad 1900:-, bokas på Boka direkt.
Hela processen från lerklump till färdigt glaserat gods. En introduktion till drejning, beskickning och glasering.
Vi lär ut teknikerna och hjälper till så mycket eller lite var och en vill, vi har också flera demonstrationer under workshopparna.
16-17 aug, 6-7 sept, 27-28 sept, 18-19 okt, 8-9 nov, 29-20 nov, 6-7 dec.
3 tillfällen:
Tillfälle 1: drejning, fredag kl 17.00-20.00.
Tillfälle 2: beskicka (färdigställa det drejade) lördag dagen efter kl 10-12.30 (vid några tillfällen 9-11.30)
Tillfälle 3: Glasering en vardagkväll några veckor senare från kl 18.00, ca 1,5 h, vi bestämmer gemensamt en passande dag.
All erforderlig utrustning finns på plats. Vi bjuder på fika under workshoppen, en trevlig paus i skapandet.

Materialkostnad tillkommer med 150:-/kg färdigt gods som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas ca 2 veckor senare. Det brukar bli 0,5-1 kg/person.Helgkurs dreja, kavla, ringla och skulptera, Linné

Kostnad 3500:-, 3 tillfällen, bokas på BokaDirekt
5-6 oktober samt glasering en vardagskväll ca 2 veckor senare.

Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och erfarna.

En hel helg att att skapa i lera med härligt umgänge och god mat. Här kan du dreja, kavla, ringla, tumma, skulptera, prova olika dekortekniker mm. Vi visar hur, både praktiskt och teoretiskt, så att du kan skapa det du vill.

Lördag-söndag, kl 10-16 båda dagarna, samt glasering en vardagskväll några veckor senare från kl 18.00, ca 3h.

I priset ingår vegetarisk lunch och fika, all erforderlig utrustning finns på plats.

Tillkommer 150:-/kg färdig keramik, som betalas då den färdiga keramiken vägs och hämtas några veckor senare, det brukar bli ca 2-4  kg/person.

Boka workshop för möhippa, företagsevent eller kompisgäng

Vi har alltid väldigt trevligt vid dessa tillfällen. Vi håller inledningsvis en demonstration i hur man drejar och sedan får ni dreja så mycket ni vill med så mycket eller lite hjälp ni vill, varav varje person sparar 2 alster.

Då det är endast ett tillfälle som ni drejar, gör vi följande för att färdigställa era drejade alster åt er:
  • Beskickar (trimmar undersidan och nertill på godset)
  • Skröjar (bränner)
  • Glaserar efter era önskemål.
  • Glasyrbränner, därefter är ni välkomna att hämta era färdiga keramikalster! Hela processen tar ca 2 veckor.
Om ni är fler än 10 personer ( vi har 10 drejskivor) visar vi även hur man kan kavla en mugg och tumma mm vid arbetsbordet, då kan ni turas om att dreja eller välja vad ni vill göra.

All erforderlig utrustning och förkläden finns på plats, allt material ingår. Om det låter intressant hör av dig genom formuläret nedan så bokar vi in en tid.

Kostnad: med 2,5 h workshop: 5000:- 3-6 personer, 6000:- för 7-9 personer, därefter 650:-/person. Faktura mailas till bokaren efter workshoppen.
OBS! Vid avbokning senare än 1 vecka innan workshoppen utgår en avgift på 1000:-

Privatlektion i drejning

2 h privatundervisning och handledning i drejning, från den nivå du befinner dig på. I priset ingår material och all erforderlig utrustning, färdigställande, bränning och glasering efter önskemål av dina drejade alster.
3000:- för 1-2 personer. Presentkort finns. Intresseanmälan genom formulär nedan.

Bli medlem i någon av våra Studios

Vi hyr ut platser i våra Studios, då har du fri tillgång till vald Studion och kan komma och gå som du vill. Det förutsätter att du har arbetat med keramik ett längre tag, är kunnig och kan klara dig själv. Hör av dig i formuläret nedan om du är intresserad av hyrplats.

Om det är fullbokat på önskad workshop går det bra att ställa sig på kö för eventuell avbokning och om du har frågor maila gärna genom formuläret längst ner på sidan.
Ingen inlämning och bränning av keramik i Studion, vi hinner endast med det som tillverkas av medlemmar och kursdeltagare. Det går fortfarande att köpa lera för 30:-/kg.

Varma hälsningar Anna

Kontakta oss: